Close Menu
Neem een kijkje achter de schermen 10
nov

Neem een kijkje achter de schermen

Wat doen wij achter de schermen voor een fotoshoot van Ophilia? De mooie beelden, hoe komen wij daar nu aan? Daar komt een hoop bij kijken. Wie is het model? Hoeveel setjes moeten er worden gemaakt? Wie is onze stylist, hairstylist en onze visagist? Wie is de fotograaf? De accessoires, dat mag natuurlijk ook niet ontbreken, denk maar aan leuke tassen, schoenen, sieraden, we kennen het allemaal wel. Dan dé locatie, waar gaan we de fotoshoot houden? Dat is altijd wel een lastige, want het hangt vaak af van het weer. Heb je een mooie locatie, buiten, maar dan regent het, je moet altijd rekening houden met een plan B. Zoals jullie lezen, er komt een hoop bij kijken, en dat allemaal voor een paar foto’s zou je denken. Het gaat natuurlijk om de foto’s die voor jullie gemaakt worden. Gelukkig worden daarvoor de juiste voorbereidingen voor getroffen.
 

''Je moet altijd rekening houden met een plan B.''
 

Het is altijd een drukke maar zeker een leuke week om een fotoshoot te houden. Eenmaal het model, fotograaf en locatie geregeld, gaan we dan door naar de kleding, waar het om uiteindelijk om gaat. Setjes maken, uit de hele collectie die wij bezitten, best lastig hoor. Het liefst maak ik van alles een foto en laat ik het jullie zien, helaas kan dat niet, en maak ik een zo goed mogelijke keuze. Ik kijk dan naar het weer en seizoen van het jaar, natuurlijk ook naar hoe de locatie eruitziet, welke kleuren komen daar bijvoorbeeld het meeste in voor, het moet natuurlijk allemaal wel één mooi geheel vormen. Aan de hand daarvan maak ik een mooie collectie voor jullie.
 

''Het moet natuurlijk allemaal wel één mooi geheel vormen.''
 

Nou gaan we over naar de sieraden, schoenen en tassen, daar kunnen we namelijk nooit genoeg van hebben. Passend bij de kleding ga ik op stap voor de details. Met de creatieve sieraden van Winx en de mooie design tassen van Ornella én uiteraard de Ophilia collectie, kan ik zeker wel zorgen voor een mooi plaatje.
Last but not least, the hair and make-up! Bij een mooi plaatje mag natuurlijk het haar en make-up niet ontbreken. Ook als hairstylist en visagist, zorg ik helemaal voor het totaalplaatje. Aan de hand van de collectie en de kleurencombinaties die ik gemaakt heb, kijk ik naar al mijn verschillende kleurpaletten en kies ik de paletten eruit, die ook bij de kleding passen. Om een gehele, passende uitstraling te creëren, kijk ik naar het haar en stijl ik het helemaal. Nou, het model is helemaal klaar voor de fotoshoot.

 

''Bij een mooi plaatje mag het haar en make-up niet ontbreken.''
 

Op de shooting dag zelf ben ik lekker druk bezig met de voorbereidingen van de voorgaande week, en kunnen we beginnen met de shoot. De één na de andere set wordt aangedaan en geshoot, de ene combinatie na de andere, de ene shot naar de andere, pose hier en daar. Wat make up touch-upjes tussendoor vergeten we zeker niet. En we gaan weer verder met het omkleden. Natuurlijk heb je van te voren al je collectie gemaakt, je passende setjes, maar gelukkig kennen we hierin geen regels en kunnen we los gaan met de kleding keuzes. Verwisselen van een broek met een ander rok, of toch maar een jas in plaats van een trui, spelen met de kleding, gelukkig kan dat met Ophilia, genieten!
 

 
Bestel direct online
Shop